Moet ik betalen voor muziek in mijn zaak?

shazam, muziek in mijn zaak
Home » Blog » Moet ik betalen voor muziek in mijn zaak?
Niets gezelliger dan de juiste achtergrondmuziek in je zaak. Maar moet ik betalen voor muziek in mijn zaak? En vooral, aan wie betaal ik? We vatten het kort voor je samen.

inhoud

Geschatte leestijd: 1 minuut

Wie moet ik betalen?

En streamen dan?

Het afspelen van muziek via Youtube, Google Play, Napster of streamingdiensten zoals Spotify of Deezer is niet toegelaten voor commercieel gebruik.

Zowel als u permanent muziek afspeelt of een eenmalig event organiseert, moet u betalen. Hier wordt dus helaas geen onderscheid in gemaakt.

De betaling van deze vergoeding slaat eigenlijk op het zogenaamde “auteursrecht”. Deze organisaties zorgen er dus voor dat deze artiesten het loon krijgen waar ze voor gewerkt hebben. 

Effectieve aangifte

Via MyUnisono kan je je aanvraag voor de Billijke vergoeding samen met je Sabam-aanvraag indienen. Zowel de facturatie  als de aanvraag gebeuren samen. Twee vliegen in één klap.

Een overzicht van de aangerekende tarieven kan je hier terugvinden. Deze kunnen echter verschillen afhankelijk van het soort zaak dat je runt. Zo is er een verschil tussen frituren, restaurants en danscafés. 

Deel dit bericht

Beroep doen op RestoManagers expertise?