Krijg extra reservatie via Reserve With Google

Home » Blog » Krijg extra reservatie via Reserve With Google
Een volgeboekt restaurant. De droom van elke horeca-ondernemer. Toch is het niet altijd even eenvoudig om dit daadwerkelijk te doen lukken. Een effectieve manier om dit te bereiken is door het reserveringsproces zo eenvoudig en toegankelijk mogelijk te maken. Met de samenwerking tussen RestoManager en Reserve with Google kun je eenvoudigweg je tafelreserveringen maximaliseren.

inhoud

Wat is Reserve With Google?

Reserve with Google is een online platform waarmee klanten direct via Google Search en Google Maps tafels kunnen reserveren bij restaurants.

Het biedt een naadloze en eenvoudige manier om reserveringen te maken zonder dat klanten je website hoeven te bezoeken. Door gebruik te maken van het Google Bedrijfsprofiel van je restaurant, kunnen klanten in slechts enkele klikken een tafel reserveren.

Het grootste voordeel is dus dat klanten rechtstreeks via Google reserveren, via bijvoorbeeld Google Maps. Je website is zelfs totaal overbodig, al is een combinatie van beide mogelijkheden meestal de beste keuze.

Voordelen van Reserve With Google voor restaurants

1. Gemak voor de Klant: Klanten kunnen direct een tafel reserveren vanuit hun Google-zoekresultaten of Google Maps. Dit vermindert de frictie en maakt het proces sneller en eenvoudiger.

2. Verhoogde Zichtbaarheid: Je restaurant wordt prominenter weergegeven in Google-zoekresultaten en op Google Maps. Dit kan leiden tot meer verkeer en meer reserveringen.

3. Directe Integratie met Google Mijn Bedrijf: Met een goed onderhouden Google Mijn Bedrijf profiel kun je ervoor zorgen dat alle belangrijke informatie, zoals openingstijden en contactgegevens, altijd up-to-date is.

4. Optimaliseer Tafelbezetting: Door de real-time beschikbaarheid te tonen, kunnen klanten direct zien wanneer er een tafel beschikbaar is, wat helpt om de tafelbezetting te optimaliseren.

5. Bespaar Tijd en Verminder Fouten: Automatiseer het reserveringsproces om tijd te besparen en menselijke fouten te minimaliseren.

Google x RestoManager integratie

De integratie van RestoManager met Reserve with Google brengt het beste van beide werelden samen. Je hoeft zelfs maar 1 knop in te drukken, we doen de rest allemaal voor jou.

reserveren met google activeren via mijn.restomanager.net

Nu, om de voordelen hiervan nog even kort op te sommen:

1. Naadloze Synchronisatie: RestoManager synchroniseert automatisch met Reserve with Google, zodat alle reserveringen in real-time worden bijgewerkt. Het komt dus gewoon tussen je andere reservaties te staan.

2. Gedetailleerde Klantgegevens: Verzamel waardevolle klantgegevens, rechtstreeks in je klantendatabase van RestoManager

3. Beheer Reserveringen Efficiënt: Gebruik RestoManager om reserveringen eenvoudig te beheren en te optimaliseren, zodat je altijd een duidelijk overzicht hebt van je tafels en boekingen.

Hoe ver van tevoren kunnen klanten boeken via Google?

Reserve with Google ondersteunt boekingen tot 30 dagen van tevoren of minder als gespecificeerd door de boekingsinstellingen van het restaurant.

Kunnen klanten speciale verzoeken of opmerkingen toevoegen?

Ja, gasten kunnen hun speciale verzoeken specificeren bij het maken van een reservering.

Kunnen gasten reserveringen via Google wijzigen of annuleren?

Ja, gasten kunnen hun reserveringen direct op Google bewerken of annuleren.

Is het mogelijk om bevestigingsmails voor reserveringen aan te passen?

Nee, geautomatiseerde bevestigingsmails kunnen niet worden aangepast. Via je RestoManager module wel, maar niet via Google zelf.

Zin om zelf ‘Reserve With Google’ te proberen?

Als zonder al te veel moeite wat extra reservaties binnenhalen als muziek in je oren klinkt, klik dan snel even op de knop hieronder. We hebben je zo online!

Deel dit bericht

Beroep doen op RestoManagers expertise?