Het belang van cadeaubonnen in de horeca

Home » Blog » Het belang van cadeaubonnen in de horeca
In de huidige digitale wereld speelt online aanwezigheid een cruciale rol in het succes van elk bedrijf, en de horeca is daarop geen uitzondering. Een van de meest effectieve manieren om de omzet van uw horecazaak te verhogen, is door het aanbieden van online cadeaubonnen. In dit artikel bespreken ik het belang van online cadeaubonnen in de horeca en op welke manier u van start kan gaan.

inhoud

Online cadeaubonnen: een groeiende trend

De afgelopen jaren is de vraag naar online cadeaubonnen sterk toegenomen. Deze trend heeft verschillende redenen, waaronder het gemak van aankoop, de mogelijkheid om gepersonaliseerde geschenken te geven en de flexibiliteit om ze op elk gewenst moment te verzilveren.

Bovendien is het aanbieden van online cadeaubonnen een uitstekende manier om extra inkomsten te genereren, klantenbinding te bevorderen en uw merkbekendheid te vergroten.

Het belang van online cadeaubonnen voor uw horecazaak

Extra inkomsten

Online cadeaubonnen zorgen voor directe inkomsten wanneer klanten ze kopen. Deze inkomsten kunnen u helpen uw cashflow te verbeteren, vooral tijdens de rustigere periodes.

Het isverder niet onwaarschijnlijk dat het bedrag van de cadeaubon onvoldoende is om het gehele etentje te financieren. De klanten zullen de cadeaubon gebruiken om te betalen, maar moeten waarschijnlijk nog een beetje opleggen. Je hebt dus meer verdiend!

Ook bestaat er de mogelijkheid dat de cadeaubon niet gebruikt wordt of zelfs vervalt. Het valt regelmatig voor dat een cadeaubon in de schuif blijft liggen en vergeten wordt. Gelukkig heb je dan als restauranteigenaar nog steeds de gelden in bezit!

Uiteraard bieden we bij RestoManager wel de mogelijkheid om een cadeaubon opnieuw te activeren. Zo blijven ook je klanten tevreden en komen ze alsnog bij jou dineren!

Klantenbinding

Door het aanbieden van online cadeaubonnen geeft u uw klanten een extra reden om terug te keren naar uw zaak.

Op die manier kan u een sneeuwbaleffect op poten zetten, wat uw zaak enkel ten goede kan komen. Een cadeaubon is de perfecte manier om een nieuwe zaak te ontdekken. Het is onrechtstreekse mond-tot-mondreclame van een huidige klanten naar een nieuwe. Ook is het niet onwaarschijnlijk dat nieuwe tevreden klanten zelf nog eens terugkomen. Of nog beter, ze kopen ook een cadeaubon op de positieve ervaring verder te delen!

Gemak voor klanten

Online cadeaubonnen zijn eenvoudig aan te schaffen en te verzenden, wat het voor klanten aantrekkelijker maakt om ze als cadeau te geven.

Dit gemak leidt tot meer verkopen en een grotere tevredenheid onder uw klanten.

Vergroot je digitale présence!

Het is belangrijk voor je restaurant of brasserie om een sterk digitaal visitekaartje te hebben. Zo draagt een professionele website zeker bij, maar daar stopt het niet bij. Wanneer u beslist om cadeaubonnen aan te bieden geef u uw klanten de kans om langer op uw website te blijven.

Ook is het een extra mogelijkheid om hiervoor reclame te maken op sociale media.

De logica is eenvoudig, hoe meer bezoekers uw website heeft, hoe hoger de kans dat ze uw zaak een bezoekje brengen. Elke mogelijkheid om nieuw cliënteel naar uw zaak te trekken moet zeker gebruikt worden!

Ik wil cadeaubonnen verkopen!

Overtuigd? Zoek niet langer verder! Bij RestoManager bieden we een eenvoudige cadeaubonmodule aan die het hele cadeaubonverhaal automatiseert. Van online betalingen tot een gestructureerd overzicht van wat je nu exact verkocht heb.

Veelgestelde vragen rond cadeaubonnen

Hoe zien de cadeaubonnen er exact uit?

Bij RestoManager werken we met QR-codes die automatisch via mail verstuurd worden. Na het invoeren van de gegevens van de klant doet ons systeem al het werk voor jou!

Hoe kan ik mijn cadeaubonnen personaliseren?

Boven de QR-code komt het logo van uw zaak te staan. Verder werken we ook met verschillende templates waar u tussen kan kiezen. Op die manier sluiten je cadeaubonnen perfect aan bij de feeling van je restaurant.

Hoe ziet het systeem er zelf uit?

Je kan steeds je gratis demo voor 2 weken aanvragen. Op die manier kan je het systeem leren kennen, we komen het met plezier aan je voorstellen alvorens je een beslissing maakt!

Kan dit voor meerdere zaken tegelijk gebruikt worden?

RestoManager is een zaak die opgericht is uit het oog van een horecaondernemer. Het is dus mogelijk om verschillende restaurants te beheren vanuit 1 plek.

Wat gebeurt er met ongebruikte bonnen?

Helemaal niets! Het geld staat al op uw rekening, als de cadeaubon vervalt hebt u volledige vrijheid. U kan er voor kiezen dat de klant een nieuwe kan krijgen of u houdt het geld gewoon bij.

Deel dit bericht

Beroep doen op RestoManagers expertise?